Er min kanin for fedt?

Overvægt hos kaniner; er det muligt?

Fedme hos kaniner er desværre ikke unik, men et mere almindeligt fænomen. Mange kaniner bevæger sig relativt lidt i betragtning af hvad de spiser. Ofte får kaniner for mange bunker og for lidt hø. Mens kaniner oprindeligt spiser hovedsageligt naturligt hø. Er du nysgerrig efter, om din kanin er for fedt, og hvordan du kan få din kanin til at tabe sig ansvarligt?

Overvægt af kaniner

Overvægt er lige så usund for kaniner, som det er for ethvert andet dyr eller menneske. Overvægten vil lægge ekstra belastning på kaninernes led og vil også gøre dem mindre lette at flytte. Den ekstra kropsvægt kommer bare på deres måde. Det faktum, at de muligvis ikke klatrer så let op eller løber gennem loftet på grund af for eksempel slidgigt, er irriterende og nogle gange medfører smerter, men ellers bemærker du ofte mindre af det. Hvad der er et problem med kaniner, der er for tunge, er, at de ofte har problemer med at holde pelsen ren, de kan ikke børste sig godt nok, fordi den større krop er i vejen. Når din kanin ikke kan holde sig ren nok, er det mere sandsynligt, at fluer lægger æg i pelsen. Når dette sker, og æggene bliver larver, vil Myiasis (maggot sygdom) udvikle sig. Kæledyr og derfor overvægtige kaniner er også mere modtagelige over for andre tilstande, såsom hjertesygdom eller fedtlever. Derudover er det vigtigt at indse, at når man skal bedøve overvægtige kaniner, for eksempel når man skarper fortennene, er anæstesien også en ekstra risiko for overvægtige kaniner.

Er min kanin for fedt?

Med normalt bygget, overvægtige kaniner kan du prøve at føle ribbenene. Hvis du ikke kan føle ribbenene, eller næppe kan føle ribbenene længere, er det meget sandsynligt, at du har en kanin, der er for tyk. Derudover er det sandsynligt, at overvægtige kaniner har en tykk foldning af fedt mellem hagen og brystet (wam), men dette kan også være arveligt i nogle racer. Hos kaniner, såsom den franske høge, der har en mere kompakt bygning, er det ikke en god metode at føle ribbenene. Hos disse dyr er det bedre at føle rygsøjlen, hvis den ikke længere føles, er denne kanin også alt for tung.

Den vigtigste del af kaninrationen er hø!

Kaninernes tarme fungerer bedst, når de får ubegrænset hø (dette er ikke den del af kosten, der gør dem for fedme). For en kanins velvære er ubegrænset hø faktisk et must. Derudover indeholder hø også få kalorier og er derfor ideel til kaniner, der er nødt til at tabe sig.

Bukser

En kanins grundration er selvfølgelig hø, og de kan få et par bunker. En god diæt bestående af de samme pellets eller ekstruderinger (bidder) sikrer, at en kanin ikke kan spise selektivt, men får alle de tilbudte næringsstoffer. En kaninfodring af pellets kaldes et monokomponentfoder. Når der tilføres en grov blanding, er der en chance for, at kaninen ikke får visse dele af vitaminer, mineraler og næringsstoffer, for da kaniner ofte en tendens til at spise selektivt. Ved fodring af bidder er det vigtigt at kontrollere, at der ikke er tilsat løse sukkerarter, da dette ikke er nødvendigt for en kanin. Hvor mange pellets du giver om dagen afhænger naturligvis af typen af ​​kibble, men som en retningslinje bruges ofte 20 gram pr. Kg kropsvægt (ca. og spiseskefuld om dagen).

Frisk frugt og grønsager: hvilke er og som er mindre gode at give

Ikke alt, hvad vi spiser i frugt og grønsager, er lige så sundt for din kanin. Du kan simpelthen give følgende grønsager til din kanin: broccoli, basilikum, grønnkål, brøndkarse, pak choi, gulerod + loof, endiver, cikorie eller mælkebøtter. De kan også lide frugt såsom en skive æble, brombær, hindbær eller jordbær, men fordi de indeholder en masse naturlige sukkerarter, er det klogt at ikke tilbyde dette for ofte eller for meget. Hvad du bedre ikke giver din kanin er grøntsager fra natskygge-familien (kartoffel, zucchini, tomat, sød peber) og alliumfamilien (løg, hvidløg, purre), kaniner kan ikke tåle dette.

Velsmagende købte slik er ofte ikke de sundeste snacks

Masser af færdige snacks til kaniner virker sundere, end de faktisk er. Bedre er at forkæle din kanin med opmærksomhed, lege sammen, så din kanin også bevæger sig lidt ekstra eller give en sund snack som et stykke æble.

Mere motion er sundere for din kanin

Kaniner kan godt lide at gå rundt, men desværre er vores huskaniner ofte låst op i deres bur. Det er bedre at have dem til at løbe løs, men det er selvfølgelig ikke altid en mulighed. Men det er vigtigt at lade din kanin gå frit hver dag. Kaniner kan være veluddannede, så de kan ofte gå løs i stuen. Bare hold øje med, at din kanin ikke hemmelighed narrer gennem nogle kabler.
Når dine kaniner befinder sig på et udvendigt loft er det ofte muligt at knytte et løb til loftet. Husk, at kaniner også er gode gravere og springere, ofte er en begravet gaze en god stopper.

Din kanin er for tung og er nødt til at tabe sig nu, ikke?

En kanin, der skal gå på diæt, du kan ikke bare fodre mindre. Dette skal gradvis udfases. Det er vigtigt, at kaniner kan spise kontinuerligt. Deres fordøjelse er tilpasset dette. Hvis deres tarme bliver stille på grund af mangel på mad, er der en god chance for, at din kanin ikke kommer sig efter dette og endda kan dø. Så sørg altid for, at hø er til stede, og begræns snacks og bidder, der købes med ekstra sukker tilsat.

Dyrlægen er også din kanins diætist

Det kan være ret vanskeligt at afgøre, om din kanin har den rigtige vægt. Tvivler du på, om din kanin er for fedt? I så fald skal du kontakte din dyrlæge for at se, om din kanin har den rigtige vægt, eller hvis det er tilladt at tabe noget. Hvis din kanin virkelig er for fedt, kan det tage et stykke tid at nå den rigtige vægt, bør du ikke tabe dig for hurtigt for at holde tarmen sunde.