Forståelse af en loppe livscyklus

Loppens livscyklus

Lopper er blodsugende parasitter, der kan forårsage gener for hunde, katte, marsvin, kaniner og mennesker. Hvis du ikke kontrollerer lopper, kan de blive en reel loppe i dit hjem. Lopper er irriterende for hunde og katte, men de kan forårsage alvorlig kløe og ødelagt hud i dit kæledyr i tilfælde af loppe allergi. Derudover er lopper også den mellemliggende vært for bændelormen, hvilket betyder, at de kan sprede bændelormen. Så når du ser lopper i din hund eller kat, skal du orme på samme tid for at forhindre klager forårsaget af enhver bendelorm, du måtte have medbragt.

Loppe til hunde og loppe til hunde

Der er to forskellige loppetyper, hund loppe (Ctenocefalides Canis) og katte loppe (Ctenocefalides Felis). Selvom navnet antyder, at kattens lopper kun forekommer hos katte, ser det ikke ud til at være tilfældet. Også hos hunde er den mest almindelige loppe katloffen. Alle de forskellige lopper har en livscyklus, der for det meste finder sted i miljøet hos kæledyrene, men starter på et dyr med et blodmåltid.

Voksne lopper suger blod og lægger derefter æg

Livscyklussen starter, når den voksne loppekøn lægger æg. En loppe kan kun lægge æg, når den voksne loppe har suget blod fra et kæledyr. Så der er altid et blodmåltid til, at en voksen loppe skal reproducere sig. Når der ikke er kæledyr eller mennesker i nærheden, vil loppen ikke udvikle sig yderligere.

Lopper lægger æg i pelsen, men æggene falder til jorden

Efter at hun har suget blod, lægger loppen snesevis af æg i pelsen til hunden, katten eller andet kæledyr. Disse er ikke rigtig synlige for os, fordi de er hvide og mindre end et sandkorn. Derudover falder æggene snart ud af pelsen for at udvikle sig yderligere i miljøet. Æg fra loppen udvikler sig ikke i dit kæledyrs frakke, men hvor som helst dit kæledyr kan gå. Ofte falder loppeæg fra hunde og katte, når de er på toppen eller i deres kurve.

Hvornår udvikles loppeæg til larver?

Æggene udvikler sig til det næste trin: de bliver larver. Udviklingen tager i gennemsnit mellem 2 dage og 10 dage. Det er virkelig et gennemsnit, fordi når temperaturen og fugtigheden i miljøet ikke er optimale, kan ægget stoppe med at udvikle sig og forblive som æg i måneder. Først når vejret er fugtigt nok, og temperaturen igen bliver højere, vil de udvikle sig til larver igen. Dette vil du f.eks. Bemærke om efteråret, når opvarmningen tændes igen.

Største stadie begynder, når æg fra den voksne loppe klækkes

Når larverne klækker ud, er de nogle få millimeter lange og så tynde som et hår. Derudover er de lidt genert, så de kan godt lide at sidde på mørke steder og i revner. Larverne, der klækkes fra æggene, er blinde og forsøger at undgå lyset. De udvikler sig ved at spise afføring af voksne lopper, hudflager og andre larver eller også med organisk affald fra det umiddelbare miljø. Larverne vokser og fløjter to gange, drej derefter en kokon, hvor de hvalper, indtil de er en ung loppe.

Loppelarvenes pupilletrin.

Når larven har spundet en kokon, vil den udvikle sig til en ung loppe. Denne proces kan tage 5 til 10 dage, men når miljøet ikke synes optimalt for en ung loppe, vil kokongen ikke klekkes. En kokon med lopper kan vare i måneder uden at påvirke loppens kvalitet i kokonen. Coconen beskytter mod ydre påvirkninger og kan overleve i måneder, indtil en passende vært er til stede i miljøet. Loppen i kokonen genkender en vært ved stigende CO2-niveauer, vibrationer og kropsvarme.

Lopper til voksne

Så når kokonen har observeret vibrationerne, kommer lopper ud af kokonen. Loppen vil derefter straks kigge efter et dyr eller menneske til at fodre med et blodmåltid. Når den voksne loppe har spist, begynder hunnen at lægge loppeæg. Så er livscyklussen færdig. Da kun de voksne lopper er på dit kæledyr, vil 95 procent være i nærheden af ​​dit kæledyr. Derfor bør du ikke kun behandle dit kæledyr med et egnet middel, men også behandle dit miljø efter støvsugning. Kokonerne klækkes på grund af vibrationer og er derefter følsomme over for en miljøspray .