Hvad er fordelene ved våd mad?

Våd mad til hunde og katte indeholder meget fugtighed

Våd mad indeholder meget fugtighed, 80% i gennemsnit. Katte er kendt for ikke altid at drikke nok. At føje våd mad til deres kost er en praktisk og velsmagende måde at sikre, at de stadig får nok væske.

En ulempe ved den store mængde fugtighed i våd mad er, at den indeholder relativt få næringsstoffer, og du er nødt til at fodre forholdsmæssigt mere af det end bidder.

Våd mad til hunde og katte er lavt på kulhydrater

Våd mad indeholder få kulhydrater. Hunde og katte er kødædende dyr og drager mere fordel af kødproteiner end kulhydrater. Fordi våd mad indeholder relativt mere kød, er det tættere på en naturlig diæt end chunkfood.

Våd mad kan bruges som hjælp til at give medicin til din hund eller kat.

Våd mad modtages smagfuldt af de fleste hunde og katte. Selv vanskelige spisere kan ofte forføres med den duftende bløde, våde mad. På grund af dette bruges ofte våd mad til at give medicin. For eksempel kan du skjule medicin i form af pulver eller tabletter pulveriseret) i den våde mad og tilbyde det til dit dyr.

Bemærk: ikke alle firedoblede sparker ind her;). Ønsker du flere tip til at give medicin? Klik derefter her.

Våd mad pakkes i forskellige størrelser af emballagen

For de fleste hunde og katte er der en passende våd pakke tilgængelig. Der er badekar, poser og dåser, der holder nok til et måltid. Men der er også multipakke i form af poser, kasser og pølser, hvorfra du kan få flere måltider. Praktisk, hvis du har flere katte eller hunde. Kontroller altid pakken for at se, hvor meget dit dyr har brug for sin størrelse.

Da våd mad opvarmes og pakkes lufttæt under produktionsprocessen, er dannelsen af ??bakterier minimal. Som et resultat kan våd mad opbevares i lang tid uden at skulle holdes kølig.

Hvilke typer våd mad er der?

Våd mad kan opdeles i to typer: komplet våd mad og supplerende våd mad.

Komplet våd mad er en komplet diæt, der ikke kræver tør mad. Alt hvad din hund eller kat har brug for er her.
Supplerende våd mad indeholder ikke tilstrækkelige næringsstoffer til at være en komplet diæt, men gives som et supplement til den tørre mad. Udover det faktum, at din hund eller kat betragter det som en delikatesse, indtager den også flere væsker.

OBS: Tænder

Et ekstra opmærksomhedspunkt, når man giver våd mad, er tænderne. Det er ofte nødvendigt at passe tænderne ekstra godt, fordi pladen ikke skrabes af tænderne, mens man spiser som med kibble. Klik her for mere information om tandpleje.

Hvor det går godt med din hund eller kat

Når du vælger en mad, er det altid vigtigt at se godt på din hund eller kat. En mad er kun egnet til dit kæledyr, hvis det har en skinnende frakke, ikke ildelugtende åndedræt, lidt flatulens og ikke for meget afføring. Desuden skal afføringen være pæn og fast og have en normal farve. Tvivler du på, om du fodrer dit kæledyr den rigtige mad? Kontakt derefter din dyrlæge.