Hvordan beskytter jeg min hund mod flåter?

Kan man beskytte en hund mod flåter?

Forebyggelse er altid bedre end kur! Det er desværre ikke muligt at forhindre en tick tick helt, men du kan reducere risikoen for en tick tick ved at bruge tick repellents såsom et tick tape eller en pipette.

Med hvilke produkter kan du beskytte din hund mod flåter?

Der er forskellige tegnafvisende midler på markedet. Vi forklarer nogle af dem.

Spot-on

De såkaldte spot-on-produkter kommer i form af en pipette, som du selv kan dryppe produktet ned i din hunds hals. De aktive stoffer i væsken absorberes af huden og spreder sig gennem den hudolie, som hunden naturligt udskiller.

Et spot-on produkt fungerer normalt i en måned. For at fortsætte med at beskytte din hund mod flåter, skal denne behandling gentages hver måned.

Svømmer din hund meget? Ikke alle ressourcer opretholder deres effektivitet. Kontroller altid produkt indlægssedlen.

Et eksempel på spot-on produkt til hunde mod kryds er Advantix.

Afkryds krave

En hakekrage er ideel, hvis du vil beskytte din hund mod flåter i lang tid. Hækbånd kan beskytte din hund mod flåter i op til otte måneder. Det aktive stof i kraven spreder sig gennem hundens hudolie.

De fleste kraver har en brudmekanisme. Dette betyder, at når hunden forbliver et sted at hænge på med sin nakkestik, bryder nakkestikket automatisk.

Eksempler på krydsbånd, der beskytter hunde mod flåter, er Scalibor og Seresto. Seresto-kraven beskytter også hunde mod lopper og lus.

Bemærk: intet enkelt middel er 100% effektivt mod flåter, hvorfor det altid er vigtigt at tjekke din hund regelmæssigt for kryds. Steder, hvor flåter kan lide at sidde, er lysken, armhulerne og hovedet, men et krydsebid kan være overalt! Jo hurtigere en markering fjernes, jo mindre er der en chance for at overføre sygdomme.