Lopper og flåter forebyggelse hos hunde og katte

Hvordan vælger du et passende loppe- og tegnemiddel til dit kæledyr?

Ejere af hunde, katte og også kaniner ved, at disse kæledyr kan lide af lopper og flåter. Hvis dit kæledyr lider af lopper, er dette meget irriterende for dit kæledyr, men også for dig selv. Ingen venter på en pest med lopper i deres hus. Der er ofte en stigning i lopper om foråret, og når det bliver rart og varmt derhjemme på grund af ovnen eller solen. Undgå, at dit kæledyr får klager fra lopper, disse klager varierer fra let kløe til mega kløe, når der er en loppe dermatitis i dit kæledyr på grund af en loppe allergi.


Udover lopper ser vi også flere og flere flåter i vores land. Disse kan forårsage irriterende sygdomme, når flåtten sidder på dit kæledyr i mere end 24 til 48 timer. Derfor anbefaler vi, at du aktivt beskytter din hund eller kat mod disse sygdomme mindst fra februar til november. Når vejret bliver meget koldt om natten, falder antallet af flåter igen. Dette er grunden til, at det ikke er helt forudsigeligt, når det er bedst at fortsætte med at beskytte dine hunde og katte. Derfor vælges oftere og oftere beskyttelse mod flåter hele året.

Kan du beskytte en hund og kat mod lopper og flåter på samme måde?

Hunde og katte tolererer ikke alle de samme aktive stoffer. For eksempel kan en kat absolut ikke tolerere en loppe og et tickende middel baseret på Permetrin. Dette er giftigt for katte, men hunde tolererer det meget godt. Så det er ikke tilfældet, at du kan adoptere produkter, der er beregnet til hunde en til én til katte. Så vælg altid et loppe pesticid eller tegnemiddel, der er registreret for den ønskede art.

Trækbånd, loppebånd, pipetter i nakken, loppespray eller tabletter?

Der er mange forskellige produkter på markedet, der kan beskytte din hund eller kat mod lopper og flåter. Det ene produkt fungerer kun i to til fire uger mod flåter, mens det andet er effektivt i op til 8 måneder. Den ene du indtaster som en sneketablet den anden er et bånd, som du altid ser, eller du bruger en pipette, men disse er ofte lidt kortere effektive.

Hvordan bestemmer du, hvilken der passer bedst til dig og dit kæledyr?

Først og fremmest er det nyttigt at se nøjagtigt, hvad du vil beskytte imod. En kat, der kun bor indeni, behøver ikke at være beskyttet mod flåter, men du har brug for at beskytte den mod lopper. Hvis du har en hund eller kat, der går gennem buske og højt græs, er det nyttigt at beskytte mod flåter i en længere periode om året. Hvis din hund eller kat er følsom over for den aktive ingrediens i loppetegningsmidler, kan det undertiden være mere praktisk at vælge en tablet, så alle træffer deres egen beslutning. Men det er en god ide at beskytte alle kæledyr (samtidig) mod lopper og flåter, fordi flåter ikke kun kan overføre irritation, men også en sygdom, og lopper kan overføre bendelorm.

Hvad vælger du et loppemiddel til din hund og kat?

Dette starter med at beslutte, hvad du vil have, bare lopper eller endda flåter? Derefter er valget; vil du administrere et middel hver måned, eller ønsker du at beskytte dig længere med f.eks. en Seresto-krave, så chancen for at glemme det er meget mindre. Når du vælger et længerevarende effektivt middel, vil det første køb undertiden være lidt dyrere, men på længere sigt vil det ofte være billigere. Bemærk, at mange loppe-spot-on-produkter har den samme aktive ingrediens, men prisen kan variere meget. Derudover, med en loppipipette baseret på Fipronil, er tilføjelseskomboen virkelig anderledes end versionen uden combo. Når du vælger mellem en pipette, tegnetape eller spray, er det også vigtigt at se på dit kæledyrs alder og vægt. Ikke alt er velegnet til hvalpe eller killinger eller gravide dyr.

Hvilke retsmidler er der mod lopper og flåter til hunden og katten?

Hvis du leder efter et passende loppe og tegner medium til din kat, er de alle sammen på denne side .
Hvis du leder efter et passende loppe- og tegneværktøj til din hund, så er de på
denne side alle sammen.